«قلعه مالویل» برای اولین بار در سال ۱۹۷۲ منتشر شد و یکی از بهترین رمانهای ژانر پساآخرالزمانی بهشمار میرود.
معرفی کتاب قلعه مالویل اثر روبر مرل
«قلعهی مالویل» نوشتهی نویسندهی فرانسوی «روبر مرل» است. داستان به بیان زندگی و شرح حال بازماندگانی بعد از یک انفجار بزرگ هستهای میپردازد. انفجاری که همهچیز و همهکس را نابود میکند و تنها تعداد انگشتشماری از افراد از آن جان سالم بهدر میبرند.
شخصیت اصلی کتاب قلعه مالویل امانوئل کمت است. مردی بسیار کاردان که صاحب قلعهی مالویل است. دژی نظامی و نفوذناپذیر که در درهای واقع شده است.
زمان وقوع انفجار هستهای، امانوئل به همراه تعدادی از دوستانش در سرداب قلعه هستند که ناگهان صدای وحشتناکی را میشوند. البته، چیزی که امانوئل و دوستانش در آن لحظه متوجه آن نمیشوند این است که در پی شنیدن آن صدا، همهچیز و همهکس خارج از آن قلعه، به نیستی و نابودی کشیده شده است.
بعد از به هوش آمدن، امانوئل و دوستانش از قلعه خارج میشوند و میبینند که تمام افراد دهکدهی کوچکشان مردهاند، بهجز تعداد کمی گاو و حیوان که در خود قلعه بودهاند، حیوان دیگری به چشم نمیخورد، آسمان سربی رنگ است و گیاهان و تمام راههای ارتباطی و خطوط انتقال برق از کار افتادهاند. بهنظر میرسد که آنها در این دنیا تنها هستند و حالا خود باید حیات انسانی را در اجتماع کوچکشان بسازند.
روبر مرل؛ نویسندهی کتاب قلعه مالویل
«روبر مرل» زادهی هشتم اکتبر 1908 نویسندهی فرانسوی بود. او متولد الجزایر است و تحصیلات عالیه را تحت نظام آموزشی فرانسه گذراند. روبر مرل دکتری ادبیات دارد. مرل در جنگ جهانی دوم تحت اسارت نیروهای آلمانی بود. او موفق به کسب جایزهی گنکور شد.
از دیگر آثار این نویسنده میتوان به: «مرگ کسب و کار من است»، «حیوان اندیشمند»، «جزیره» و «مادراپور» اشاره کرد.
بهترین ترجمه کتاب قلعه مالویل
کتاب قلعه مالویل با این که توسط انتشارات مطرحی چون نیلوفر، امیرکبیر و نگاه منتشر شده است ولی مترجم تمامی این آثار محمد قاضی است که بدون شک بهترین ترجمه ممکن را از این کتاب ارائه داده است.
جملاتی از کتاب قلعه مالویل
«آری من خوب میدانم که چه بسا طعم یک خوراکی با یک نغمهی موسیقی خاطرهی لحظهای از گذشته را به طرزی بسیار زنده به ذهن شما باز میگرداند، ولی این فقط برای چند ثانیه است: جرقهی کوتاهی میزند، باز پرده میافتد و زمان حال لامروت همچنان رودررو است.»
«من به پروست غبطه میخورم. او برای بازیافتن گذشتهی خود بر زمینهی محکمی تکیه میکرد: یعنی بر حالی مطمئن و آیندهای مسلم. اما برای ما زمان گذشته دوبار گذشته است و عمر از دست رفته دوبار از دست رفته است، چون با گذشت عمر دنیایی را هم که عمر در آن میگذشت از دست دادهایم. در میانه شکستی افتاده و در پیشرفت قرون به جلو وقفهای روی داده است، چنان که دیگر نمیدانیم در کجای زمان هستیم و آیا باز آیندهای خواهد بود.»
«دیگر دنیا چیزی به جز یک گورستان عمومی نبود و من و رفقایم را در این کشتارگاه زنده گذاشته بودند تا مردهها را به خاک بسپاریم و با بوی آنها عمر سپری کنیم.»
«همه از آیین مرسوم در مالویل باخبرند: هر شب پس از آنکه شب نشینی به پایان میرسد، مییت میآید و دست کسی را که برای همخوابی آن شب خود انتخاب کرده است، میگیرد. این رسمی است که ناگزیرم بگویم ابتدا به نظر من بسیار زننده جلوه کرد و سپس در بیتابی و انتظار این که نوبت من که میرسد، به آن عادت کردم. حال که ازدواج کرده و در تشک پر قوی امتیاز خود خوش لمیدهام (لااقل تا مدتی) باز این رسم به نظرم زننده میآید. بلی، میدانم که دیگران چه خواهند گفت. خواهند گفت که آدمیزاد به مقتضای اینکه از عملی که با طرز فکر خودش جور نیست، منتفع میشود یا نه، دو نوع تلقی میشود.»
خرید کتاب قلعه مالویل به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
قلعه مالویل برای کسانی که به آثار پسا آخرالزمانی با ارجاعات فلسفی و اجتماعیِ ارتباطات بین انسان علاقه دارند کتاب بسیار خوبی بهشمار میرود و میتوانید از سایت فیلوبوک اقدام به خرید کتاب قلعه مالویل نمایید.
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.